Expoziție de fotografie, în cinstea Zilei Internaționale a Muntelui, la Muzeul Muntelui din Petroșani

La Muzeul Muntelui din Petroșani, situat în mansarda Muzeului Mineritului din Petroșani a fost vernisată, zilele trecute, o expoziție de fotografie dedicată Zilei Internaționale a Muntelui, sărbătorită în fiecare an la 11 decembrie.

Expoziția este rezultat al concursului de fotografie cu tematică montană organizat de Asociația de Schi-Turism Pro Parâng Petroșani. Potrivit președintelui acestei asociații, Cazimir Radvanski, au fost primite un număr de 73 lucrări fotografice având ca temă peisaje inedite din masivele muntoase ce delimitează Valea Jiului: Parâng, Șureanu, Retezat și Vâlcan. Dintre acestea juriul a selectat 20 pentru organizarea expoziției la Muzeul Muntelui din Petroșani.

Câștigătorul ediției din acest an a concursului foto organziat cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui, este artistul fotograf Cosmin Stan din Hunedoara, cu imaginea intitulată ”Erupția” reprezentând un peisaj muntan din Munții Retezat. Premiul al II-lea i-a revenit fotografului hunedorean Florin Micu, pentru lucrarea ”Peleaga-Munții Retezat”, Premiul al III-lea i-a revenit fotografului Dragoș Dula din Petroșani, pentru lucrarea ”La Tăul Porții – Munții Retezat”. De asemenea, a mai fost acordată o mențiune, pentru lucrarea intitulată ”Marea Alpină – Groapa Seacă” realizată de fotograful Cristian Resiga din Deva.

Cele 20 de fotografii selectate pentru expoziția de la Muzeul Muntelui pot fi vizionate în cadrul muzeului de la Petroșani, precum și pe pagina de facebook a Asociație de Schi-Turism ”Pro Parâng”, unde publicul poate vota una din cele 20 de fotografii pentru acordarea unui premiu suplimentar, de popularitate.

Evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Muntelui de la Petroșani a fost organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani.