La Palatul Magna Curia din Deva se deschide Salonul de iarnă ”Foto Dialog” al artiștilor fotografi hunedoreni

Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) invită publicul iubitor de fotografie la cea de-a VII-a ediție a Salonului de iarnă al membrilor AAFH, care va avea loc joi, 14 decembrie 2023, începând cu ora 17:30, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (MCDR).

Evenimentul, intitulat „FotoDIALOG” se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și are loc în spațiile destinate artelor plastice și vizuale din Palatul Magna Curia.

Expoziția prezintă publicului printuri de mari dimensiuni (100×70 cm), lucrări care reprezintă efortul profesionist de a aduce pe simeze lucrări de un înalt nivel artistic care aparțin artiștilor fotografi: Fancisc Németh, Vasile Sârb, Nicolae Oprea, Octavian Simion, Cătălin Mătăsaru, Călin Corpaciu, Alexandru Popa, Horea Preja, Marius Isfan, Alexandru Corici, Andrei Rosetti, Adrian Stoica, Daniel I. Iancu, Traian Urieș, Mihai Panaitescu, Iulian Solda, Grigore Roibu.

„Anual, sălile Palatului Magna Curia, ca rod al colaborării parteneriale dintre AAFH și MCDR, a obișnuit publicul, ca lună decembrie să fie dedicată expoziției colective intitulată generic „Salonul de iarnă”, în cadrul căruia fotografii hunedoreni, ca exponenți ai culturii și artei, prezintă diverse concepte artistice. Expoziția, denumită în acest an „FotoDIALOG”, se deschide cu aceeași diversitate stilistică a genurilor abordate, invitând publicul la un „dialog” despre o realitate în continuă mișcare. Realismul se întoarce la forme care demonstrează modificarea conștiinței, celebrând natura, corpul uman, tradiția, religia etc. Intenția organizatorilor și expozanților este de a aduce o contribuție semnificativă la înțelegerea diversității fenomenului fotografic contemporan, care poate sta într-un dialog cu prezentul, cu trecutul sau cu diverse forme de abordare a realității, ca reprezentări vizuale ce se înscriu într-un divers sistem de valori”, spune Grigore Roibu, președinte AAFH.

Participarea publicului la acest eveniment este gratuită.