GALERIE FOTO/ DANIEL CALIN, pompierul-campion la tir cu arcul

                     Plutonierul major Daniel Călin, subofiţer în cadrul Detaşamentului din Petroşani, a câştigat, pentru a patra oară consecutiv, titlul de campion mondial la tir cu arcul în cadrul Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor organizat, în acest an, în Statele Unite ale Americii, la Fairfax, Virginia.

C1

 

Daniel Călin a obţinut o medalie de aur şi două de argint la cele trei probe din competiţia de tir cu arcul, mai exact medalia de aur la proba 3 d vânătoare şi medalii de argint la probele field şi 900 target.

Proba 900 target constă în lansarea săgeţilor spre o ţintă fixă de la distanţa de 40, 50 şi 60 de metri, proba field implică atingerea cu 3 săgeţi, într-un interval de doar două minute, a unor ţinte aleatorii în pădure, în timp ce concursul 3d vânătoare constă în nimerirea, de la o distanţă cuprinsă între 10 şi 50 m, a machetelor în mărime naturală a mai multor animale sălbatice.

În acest an, Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor a strâns la start peste 12.000 de sportivi din 61 de ţări, doar la proba în care am fost reprezentaţi de pompierul hunedorean, fiind înscrişi aproape 60 de concurenţi.

Daniel Călin este legitimat la Sport Club Municipal Deva şi se pregăteşte doar în timpul liber. Pompierul a mărturisit că această competiţie a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Mai mult, el este satisfăcut că a reuşit să-l învingă pe unul dintre cei mai buni ţintaşi cu arcul din lume, un poliţist indian.

Plutonierul major Daniel Călin este campion mondial la tir cu arcul de patru ani consecutiv, el obţinând medalii de aur şi argint la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Coreea de Sud, în anul 2012, în Statele Unite ale Americii, la New York, în anul 2013 şi în Irlanda, la Belfast, în 2014.

Lotul reprezentativ al României a fost alcătuit din 15 sportivi care au cucerit, la această ediţie a Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, 10 medalii de aur, 21 de argint şi 10 de bronz.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean la aflarea veştii despre rezultatele sportivului hunedorean s-a declarat mândru de performanţa tânărului şi dispus să recompenseze efortul acestuia.

u5

u4

u3

u2« (Știre anterioară)