Cutremurător/ I-au prelevat organele şi apoi s-au descotorosit de orice responsabilitate!?

        *Părinţii unui tânăr mort în Marea Britanie speră într-o minune

    Un tânăr din Petroşani, mort în condiţii tragice în Marea Britanie, ar fi fost abandonat de medicii care i-au prelevat organele în schimbul promisiunii că îi vor trimite trupul neînsufleţit acasă, la familie, ca să poată fi înmormântat creştineşte.

alex_vasiliu

Familia băiatului, stabilită în Mehedinţi, este disperată şi nu mai ştie ce să facă pentru a-şi aduce acasă băiatul, să-l poată plânge în linişte şi să-l îngroape. Alexandru Vasiliu, în vârstă de 24 de ani, locuia în Petroşani, în cartierul Aeroport, iar la un moment dat a decis să plece în Marea Britanie în speranţa unei vieţi mai bune. Din păcate, firul vieţii lui s-a sfârşit după un accident cumplit petrecut în UK, în Addlestone. În data de 11 iulie, băiatul s-a izbit cu bicicleta de un stâlp din beton, iar apropiaţii lui spun că, ulterior a fost izbit şi de o maşină. Şansele de supravieţuire erau minime, dar familia şi prietenii lui au sperat mereu într-o minune, mai ales că tânărul a fost transportat cu un elicopter la un spital din Londra. După câteva zile de agonie, însă, băiatul s-a stins. Mama lui Alexandru, Mihaela Vasiliu, spune că a fost contactată de medicii din Marea Britanie, care i-au spus că băiatul ei este ţinut în viaţă doar de aparate şi, mai mult, i-au cerut acordul pentru prelevarea de organe în schimbul promisiunii că vor trimite trupul lui Alexandru acasă. Din păcate nu s-a intamplat aşa. „Eu am văzut un bine, salvând alte vieţi si gândind că copilul meu trăieşte prin ale persoane, iar dumnealor nici măcar bunul simţ de a mă contacta, de a spune situaţia ca atare sau a-mi trimite copilul acasă, pentru că nu am donat organele contracost, le am donat gândind că fac un bine”, a declarat pentru ProTV mama băiatului, stabilită în Mehedinţi. Femeia a mai spus că medicii i-ar fi promis că îi trimit trupul copilului ei acasă, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cutremurător este faptul că aceştia şi-au schimbat total atitudinea. “După mai multe zile i-au sunat şi le-au spus că nu mai pot să prevaleze organele, că nu mai avea nimic întreg înăuntru. De ce nu i-au spus asta imediat?!”, ne-a declarat o vecină de-a familiei.

Contactaţi de reporterii ProTV, reprezentanţii spitalului nu au vrut să facă precizări. În schimb, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au comunicat că vor verifica informaţiile, dar nu pot face mare lucru. Au precizat că nu pot suporta costul cu repatrierea trupului neînsufleţit, în valoare de corca 3.500 de euro, atâta vreme cât în Marea Britanie înmormantarea este gratuită pentru familiile care nu au bani să-şi aducă rudele în ţara de origine. Mama lui Alexandru este disperată şi spune că vrea doar să-şi îngroape copilul creştineşte. „Nu ştiu efectiv ce aş putea să fac să aduc corpul copilului să îl îngrop şi să îi facem cele necesare. Suntem ortodocşi de religie, aşa ar fi uman, dar noi neavând nicio putere să investigăm sau sa cautăm, aici totul aici moare”, mai spune mama băiatului.

Prietenii tânărului îl plâng de trei săptămâni fără încetare şi, în memoria lui au aprins candele. Speră, la fel ca şi familia, într-o minune, că cineva va reuşi să ajute familia greu încercată să îl aducă pe Alexandru acasă.

[slideshow_deploy id=’17454′]



« (Știre anterioară)