Ziua Vulcanilor – celebrată în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului

 

Manifestarea are loc în data de 24 august a.c., și a fost aleasă datorită rezonanței sale în rândul celor pasionați de vulcanism. ”Ziua Vulcanilor” va debuta în Parcul Copiilor din orașul Hațeg, începând cu ora 10.00. Cei mici, dar și cei mari, sunt invitați să participe la ateliere educaționale, să se implice în diverse jocuri, să creeze un vulcan utilizând nisip kinetic, să asiste la erupția surpriză a unui vulcan și să îl cunoască oficial pe Andi Andezit, simpatica mascotă a Casei Vulcanilor realizată de voluntarii pentru Geoparc, aflată la prima sa ieșire în public. Andi Andezit este realizat chiar din andezit, o rocă vulcanică ce provine din vulcanii existenți în urmă cu cca. 70 de milioane de ani pe fosta insulă a Hațegului.

geoparc

”Pe tot parcursul zilei de 24 august, Casa Vulcanilor și Livada Senzorială din comuna Densuș îi așteaptă pe turiști cu o nouă filosofie de vizitare și interpretare ce oferă posibilitatea unei călătorii imaginare în timp pe parcursul căreia, cu ajutorul simțurilor, pot afla o mulțime de informații despre vulcanismul din zonă, dar și despre importanța unei arii naturale protejate. Casa Vulcanilor este cel mai premiat proiect și cel mai popular punct de interpretare în rândul voluntarilor pentru Geoparc. În aceeași zi, vizitatorii Geoparcului sunt așteptați și în celelalte puncte de vizitare: expoziția ‘Balauri, dragoni, dinozauri’ din orașul Hațeg, Centrul de Știință și Artă din comuna General Berthelot, Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor din localitatea Sînpetru”, se precizează într-un comunicat al Geoparculului Dinozaurilor țara Hațegului.

Evenimentul este parte a proiectului ”Educație în Geoparc cu Andi Andezit”, derulat de Asociația Drag de Hațeg, în parteneriat cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului — Universitatea din București, Asociația Pro Educație, Istorie și Cultură Corvinias, Asociația Pixel viu și Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, cu sprijinul sc Adaconi srl. Proiectul constă în crearea a trei programe educaționale care conțin informații, aplicații și experimente legate de Pământ, Natură și Om.

[slideshow_deploy id=’13837′]