Poliția vrea să cumpere aproape 6000 de mașini, pentru ordine publică și poliție rutieră, în valoare de 50 milioane de euro

Inspectoratul General Poliția Română (IGPR) a inițiat o licitație estimată la 229,5 milioane de lei (49,96 milioane de euro), fără TVA, pentru cumpărarea a 5.600 de autovehicule, din care 5.500 pentru ordine publică și poliție rutieră. Contractul va avea o durată de doi ani.

Până la finele acestui an, viitorul câștigător al licitației va livra 460 de autovehicule pentru patrulare pentru ordine publică și poliție rutieră și 60 pentru muncă operativă.

“Autovehiculele trebuie să fie noi la prima înmatriculare, fabricate cu cel mult 9 luni înainte de data livrării. Perioada de garanție a fiecărui produs oferit va fi de minim 36 de luni sau 100.000 de kilometri pentru autovehicule și 24 de luni pentru echipamente”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Ofertele vor fi deschise în a doua parte a lunii octombrie.

Ultimele mașini pentru patrulare au fost cumpărate de Ministerul Administraței și Internelor (MAI) în 2015, licitația pentru cele 400 de vehicule fiind câștigată de Porsche Romania pentru suma 16,7 milioane de lei, fără TVA. Porsche Romania a furnizat (MAI) vehicule Volkswagen Polo.

 promotor.ro