Elevii din Petroşani nu mai primesc rechizite de la administraţia publică

   Anul acesta, administraţia publică din Petroşani a fost nevoită să oprească aplicarea programului „Ghiozdanul meu”, asta din cauza schimbării legislaţiei.

deschidere an scolar petrosani (1)

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a  explicat că doar copiii care provin din familii cu venituri modeste mai pot fi ajutaţi şi doar în baza unor anchete sociale. „Acest program nu se mai aplică din cauză că legislaţia este un pic mai stufoasă şi trebuie să facem anchete sociale. Nu puteam să mai oferim acele ghiozdănele la toată lumea şi atunci apărea oarecum un fel de descriminare şi nu am vrut să creem între copii astfel de situaţii”,a  explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

În anul 2012, edilul a demarat un proiect prin care toţi elevii care învaţă in clasele I – VIII să primească, din fonduri de la bugetul local, un ghiozdan plin cu rechizitele necesare, respectiv 2 caiete dictando, 2 caiete de matematica, un penar echipat, un caiet de desen, un maculator, o riglă şi un set de acuarele. Programul a continuat şi ulterior, dar a fost nuanţat şi ghiozdan au primit doar bobocii din clasa pregătitoare, pentru că ceilalţi se presupune că deja îl aveau. Acum, însă, aplicarea programului este stopată.

[slideshow_deploy id=’17217′]