Concursul național de gimnastică aerobică – ediția a XI-a

Gimnaști de la 17 cluburi sau palate ale copiilor din țară își dau întâlnire la Petroșani, în perioada 12-13 mai atunci când are loc cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Gimnastică Aerobică “Cupa Parâng”. Municipalitatea de la Petroșani susține evenimentul.

“Practicarea unui sport reprezintă șansa unei dezvoltări armonioase, a găsirii unui echilibru între spirit și trup, iar copiii care urmează calea sportului, descoperă disciplina, atât de necesară pentru clădirea unui viitor de succes. Fiecare copil care practică un sport, fie el de performanță sau nu, trebuie susținut și încurajat. De asemenea, fiecare proiect inițiat de către instituții de învățământ sau de către ministere, care au ca scop principal promovarea sportului, trebuie sprijinit. În acest sens, Clubul Copiilor și Elevilor din Petroșani dorește să organizeze cea de-a XI-a ediție a Concursului Național de Gimnastică Aerobică “Cupa Parâng. Aceasta se va desfășura în perioada 12-13 mai 2017, la Petroșani”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

 

Peste 200 de copii se vor întrece în cadrul concursului național de gimnastică aerobică.

 

“La această ediție vor participa 17 centre din România, în jur de 250 de copii, atât de la Clubul Copiilor din Petroșani, cât șI de la Palatele/Cluburile Copiilor din Arad, Caracal, Brăila, Bălan, Baraolt, București – sector 1 șI 5, Giurgiu, Gheorgheni, IașI, Minardo București, Honey Bears București, Oradea, Ploiești, Slatina, Târgu Jiu, dar șI de la Palatul Național al Copiilor București”, mai spune primarul.

 

Suma propusă spre alocare pentru susținerea evenimentului este de 8000 de lei. Gimnaștii de la Clubul Copiilor din Petroșani au cucerit 13 medalii de aur și 4 de argint la Campionatul European Dance&Song, desfășurat în Ungaria. Astfel, Ministerul Educației a desemnat Clubul Copiilor din Petroșani ca organizator al Concursului Național de Gimnastică Aerobică “Cupa Parâng”.

[slideshow_deploy id=’19661′]