Spărgător prins în flagrant de polițiști

Un bărbat de 32 de ani din Petrila riscă ani grei de închisoare după ce a spart mai multe autoturisme parcate pe o stradă din Petroșani. Bărbatul avea și un complice, o minoră de 17 ani care ținea de ”șase”.

Cei doi au fost prinși în flagrant de polițiștii din Petroșani, iar asupra lor aveau mai multe bunuri provenite din furturi. ”În data de 05.01.2014, în jurul orei 02:49, o patrulă de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică  Petroșani a depistat, pe strada 22 Decembrie din municipiul Petroşani, doi suspecţi, un bărbat în vârstă de 32 de ani,  din Petrila şi o minoră în vârstă de 17 ani,  din municipiul Petroşani, iar cu ocazia controlului corporal efectuat asupra acestora au fost găsite instrumente specifice folosite la comiterea de infracțiuni de furt calificat (levier, șurubelniță, patent, mânuși, lanterna, rola de banda adeziva, chei pentru lacăte, etc.) precum şi mai multe bunuri şi sume de bani a căror proveniență nu putut fi  justificată. Suspecţii au fost conduşi la sediul subunităţii de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi ar fi sustras, în noaptea de 04.01/05.01.2015,  mai multe bunuri și sume de bani din trei autoturisme parcate pe raza municipiului Petroşani”, arată subcomisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat Judecătoriei Petroşani cu propunere de arestare preventivă, în timp ce față de minoră s-a dispus cercetarea în starea de libertate, pentru complicitate la comiterea infracţiunii de furt calificat.

Toate bunurile sustrase din autoturisme au fost recuperate, iar  prejudiciul total, în valoare de 1.600 lei, a fost recuperat în proporție de 40 %, diferența constând în  valoarea geamurilor autoturismelor care au fost sparte cu ocazia comiterii faptelor.



(Următoarea știre) »