Parâng/ Ploile torenţiale i-au blocat pe turişti în cabane

 

P_statiunea_parangPloile torenţiale de noaptea trecută i-au blocat în cabane pe turiştii care au vrut să petreacă acest week-end în staţiunea Parâng. Mai mulţi stâlpi de energie electrică au fost puşi la pământ, aşa că staţiunea nu are încă de dimineaţă curent electric.

Zăpada înmuiată de ploile torenţiale înregistrate noaptea trecută au rupt mai mulţi copaci, care s-au prăbuşit peste liniile de înalăt tensiune şi au distrus câţiva stâlpi de curent. Turiştii sunt atent monitorizaţi şi, în permanenţă, salvamontiştii trec pe la ei să vadă dacă nu au nevoie de ceva. Sut sute de oameni blocaţi în cabane pentru care dorinţa de schi s-a transformat într-un coşmar. „Trecem din cabană în cabană, să vedem cum sunt oamenii şi să ne asigurăm că totul este în regulă”, a declarat Dumitru Barlida, şeful serviciului Salvamont Parang.
Echipele de intervenţie lucrează încă de azi – dimineaţă pentru remedierea situaţiei, însă problemele sunt mari. Acţiunea lor este mult îngreunată de ploaia care nu conteneşte şi de vântul puternic.



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »