Orice pentru o pedeapsă redusă. Alin Simota ar fi fost turnat chiar de omul lui de încredere!

simFereşte-mă Doamne de prieteni, că de duşmani mă feresc singur. Cam aşa trebuie să îşi spună la această oră omul de afaceri Alin Simota, judecat într-un dosar ce vizează coordonarea unei grupări specializate în infracţiuni comise cu violenţă, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Potrivit unor surse, fostul bodyguard al lui Alin Simota, Cristian Litera, şi-ar fi „cumpărat” o pedeapsă mai mică spounând tot ce ştie şi ce ar fi vrut anchetatorii să audă. Litera a fost ani de zile omul de încredere al lui Simota şi este judecat împreună cu el în acest dosar. Şi, din câte se pare, a avut ce să le spună magistraţilor care l-au audiat. Nu numai că a recunoscut învinuirile aduse de procurori, dar ar fi pus şi tunurile pe Alin Simota, care i-a fost mai mult decât şef.  Pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă, în momentul în care se va pronunţşa sentinţa, Crisdtian Litera l-ar fi denunţat pe Alin literSimota, că tot este la modă denunţul despre orice şi oricine. Astfel, acesta a confirmat informaţiile conform cărora a acţionat la ordinul patronului său, iar ca răsouns la acuzaţia de lipsire de libertate şi agresiune asupra unui fost fotbalist de la Jiul Petroşani, Litera ar fi arătat ca au fost executate la cererea lui Simota, pentru care ar fi fost plătit. De asemenea, referitor la incidentul din anul 2008, când fostul consilier local PDL paul Gherasim a fost snopit în bătaie, Litera ar fi relatat cu subiect şi predicat despre acel incident şi a furnizat inclusiv numele celor care ar fi participat împreună cu el  la agresarea victimei. Nu a uitat să menţioneze că faptele au fost săvârşite tot la solicitarea lui Simota, care a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al Petroşaniului.

Şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de cămătarie şi şantaj Litera ar fi recunoscut faptele, e drept cu unele rezerve. Rămâne de văzut dacă spovedania lui din faţa instanţei îi va aduce şi o pedeapsă diminuată pe baza recunoaşterii faptelor.

Continuă audierea inculpaţilor 

La termenul programat pentru data de 3 aprilie, judecătorul de caz va continua audierea inculpaţilor din acest dosar.

Dosarul ajuns pe rolul instanţei de judecată a Tribunalului Hunedoara este instrumentat de DIICOT. Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională este formată din 14 persoane – din care face parte atât Alin Simota, fosta sa gardă de corp Cristian Litera, fosta soţie a lui Simota, Mirela Litera, precum şi un poliţist. Aceştia sunt acuzaţi prin rechizitoriul procurorilor DIICOT de constituirea unui  grup infracţional organizat,  lipsire de libertate, şantaj în formă continuată, cămătărie în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată, instigare la vătămare corporală gravă. Procurorii spun că, între anii 2006-2012, cei 14 inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă. Prejudiciul provocat prin activitatea infracţională a fost calculat la peste 800.000 de euro, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă până la 20 de ani de închisoare.

 



(Următoarea știre) »