Cabanierii din Parâng, puşi la plată

Pensiunile şi cabanhrele din Parâng care au declarată activitatea de cazare sunt obligate de către inspectorii Primăriei Petroşani să achite o taxă pe care au încercat să o evite ani la rând. Singurul datornic este chiar firma administraţiei locale, societate aflată în faliment.

Suma adunată de municipalitate de la cei care desfăşoară activităţi de turism în Staţiunea Parâng, nu este una foarte mare dar ajută bugetul local. 

Vor nu vor, patronii n-au încotro şi mai mult forţaţi au început să vireze banii. Astfel, pentru a-i prinde pe cei care desfăşoară activităţi de turism şi nu au achitat taxa hotelieră stabilită de Consiliul Local Petroşani, reprezentanţii Serviciului de Taxe şi Impozite Locale din cadrul municipalităţii au cerut să li se pună la dispoziţie toate firmele care au declarată activitatea de cazare în staţiunea din Parâng, iar apoi reprezentanţilor cabanelor le-au solicitat bilanţul contabil. Inspecţia fiscală a fost derulată în anii trecuţi astfel că angajaţii fiscului local au deja o evidenţă a celor care fac turism în staţiune şi lor li s-a stabilit  o cotă de 5 la sută din veniturile încasate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Petroşani, Nicu Taşcă, pentru că nu au avut prea mulţi turişti suma virată de către cabanieri la bugetul local este mică, însă există şi restanţieri. Mai exact unul singur, SC Gospodărie Prest Com, societate aflată în subordinea consiliului local, dar care este în faliment.