Civitas a întrebat 600 de oameni ce vor de la autorităţile locale din Deva

cetatea devei (147)Grupul de iniţiativă „Civitas” din Deva a publicat rezultatele unui sondaj realizat în ultimele săptămâni în municipiu, pe tema priorităţilor pe care ar trebui să şi le asume autorităţile locale. Cei mai mulţi dintre devenii intervievaţi au declarat că vor locuri de muncă şi un oraş mai curat.
Aproape 600 de deveni au răspuns întrebărilor formulate de Civitas, pe tema priorităţilor pe care administraţia locală va trebui să le rezolve.
Potrivit realizatorilor sondajului, cei mai mulţi dintre devenii intervievaţi cred că atragerea investitorilor care să aducă locuri de muncă ar trebui să fie prioritară pentru municipalitate. Curăţenia oraşului, câinii fără stăpân şi parcările sunt, de asemenea, probleme importante pentru localnici, conform rezultatelor sondajului. „Oamenii au răspuns întrebării: „care consideraţi că e prioritatea numărul 1 a Devei, pentru care ar trebui să ne implicăm cât mai mulţi cetăţeni, împreună cu autorităţile locale în rezolvarea ei”, fie on-line, fie pe teren, având dreptul la cel mult două variante de răspuns. Cu excepţia locurilor de muncă, ce ţin mai mult sau mai puţin de o anume administraţie sau instituţie locală, celelalte aspecte au a face strict cu modul în care instituţiile locale gestionează actul administrativ”, informează Marius Bota, reprezentantul asociaţiei civice.
Marius Bota a precizat că răspunsurile vor fi comunicate atât primăriei cât şi reprezentanţilor Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, datorită interesului pe care devenii l-au arătat faţă de problemele legate de numărul maidanezilor din oraş.



« (Știre anterioară)