Mircea Diaconu se întoarce la Petroşani la un an de la europarlamentare

      Actorul Mircea Diaconu reia turul României, aşa cum a promis în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare din 2014, şi va poposi şi la Petroşani.

download (1) După fix un an de când a realizat „mineriada culturală” şi a  dovedit cu politica se poate face şi de unul singur, înmptriva tuturor contestatarilor săi, Mircea Diaconu se întoarce între oamenii care l-au propulsat în Parlamentul European. Periplul său, sugestiv denumit „La o cafea, un an după… cu Mircea Diaconu” se derulează în două etape, prima până în data de 16 mai, iar a doua în perioada 25 – 31 mai. „Mircea Diaconu va face din nou ocolul României, așa cum le-a promis simpatizanților și susținătorilor săi acum un an, la bordul aceluiași ARO-10 galben”, anunţă echipa sa de comunicare, iar tarseul include şi Parcul „Carol Schreter” din municipiul Petroşani unde marele actor va ajunge în data de 14 mai, la ora 10.00. În urmă cu fix un an, pe atunci candidatul independent la alegerile europarlamentare 2014, Mircea Diaconu, a făcut ocolul României în 22 de zile, iar în drumul său s-a oprit şi la Petroşani, în Parcul Carol Schreter, acolo unde s-a întâlnit cu simpatizanţii săi. Chiar dacă mulţi au considerat că e greu să ajungi europarlamentar din postura de independent, însă actorul Mircea Diaconu s-a încumetat să intre în cursă din această postură şi a repurtat un succes răsunător, mult peste cele mai optimiste aşteptări. „M-am înscris în cursă nu pentru că mă simţeam europarlamentar, ci pentru că mă simţeam uşor iritat, uşor nemulţumit, uşor nefericit şi enervat. O enervare destul de mare, care m-a făcut să încep povestea asta şi cred că mă ţine până la terminare, în orice caz. Mă simt român european, şi aş vrea să fie aşa. Cam asta este ideea. Diferenţa între ce te simţi, ce îţi doreşti şi ce este, este în general sursa download (2)nemulţumirilor noastre. Dacă ar fi să dau o notă comună întâlnirilor cu oamenii, parcă vorbeam cu foştii mei colegi de liceu. Părea că am aceleaşi gânduri. Nu sunt doar oamenii în vârstă, ci şi tinerii. Nu mai spun ce <<urlă>> facebook-ul acolo… E atât de greu să fi independent, dar dacă nu era povestea aceea, atât de urâtă şi nedreaptă, nu ar fi existat această strângere de semnături în 4 – 5 zile. Cu toate filmele mele, nu aş fi primit în niciun caz această susţinere. În zille acelea groaznice, când tensiunea mea era la limita exploziei şi rucam treptele tribunalului şi de 2 – 3 ori pe zi, treceau maşinile pe lângă mine, autobuzele cu călăori opreau, mă claxonau şi îmi arătau semne de încurajare. Parcă era un meci în care eu eram în faţă, în linia I, dar în spatele meu erau susţinătorii care făceau ca la un meci: Ţine-te tare!, Nu te lăsa!”, povestea în urmă cu un an, la Petroşani, Mircea Diaconu.

 

Blocat parţial, a strâns rândurile şi a mers mai departe

downloadAnul trecut, la începutul primăverii Agenţia Naţională de Integritate şi Ministerul Public au contestat în instanţă candidatura lui Mircea Diaconu ca independent, însă tribunalul a arătat că acesta are “vocaţia legală incontestabilă” de a ocupa funcţia de europarlamentar. Magistraţii au explicat că legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice nu poate fi asociată legii penale, aşa că marele actor a putut pleca în cursă din poziţia de independent. A preferat campania din om în om, pentru că nu a înţeles niciodată rostul „cearşafurilor” atârnate pe blocuri. Şi, chiar dacă a avut numeroase piedici, Mircea Diaconu a câştigat mandatul de europarlamentar. În judeţul Hunedoara, maestrul a obţinut 7,6% din voturile valabil exprimate, situându-se pe locul III şi devansând cu câteva zecimi PDL. Iar acum, aşa cum a promis, se întoarce să le mulţumească celor care au crezut în el şi i-au dat votul.