Cercetată pentru omor calificat, dar lăsată în LIBERTATE!

      Alina Nadia Ardeleanu, femeia a cuzată că şi-a ucis, din neglijenţă, trei copii, rămâne în libertate. Nici magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia, unde s-a judecat contestaţia procurorilor hunedoreni, nu au fost de acord cu arestarea preventivă a acesteia.

646x404 (3)

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins, vineri, contestaţia formulată de procurorii hunedoreni împotriva deciziei Tribunalului Hunedoara privind cercetarea în stare de libertate a Alinei Nadia Ardelean. De fapt, Curtea de Apel a menţinut soluţia dată de prima instanţă, aşa că, deşi este cercetată pentru omor calificat, Alina Ardeleanu este liberă. „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara împotriva încheierii penale nr. 54/12.06.2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia penală în dosarul nr. 3312/97/2015. În temeiul art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata inculpată AAN , în cuantum de 130 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în dispozitivul sentinţei date de magistraţii de la Curtea de Apel.

Alina Nadia Ardeleanu este femeia din Uricani care, în urmă cu aproape două săptămâni a aprins o lumânare, a lăsat-o într-un echilibru precar pe capătul unui colţar şi a plecat să-şi ia băutură, încuindu-şi în casă cei trei copii minori. Reţinută iniţial, dar pusă apoi în libertate, femeia este cercetată pentru omor calificat de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. În timpul anchetei au ieşit la iveală amănunte cutremurătoare, iar anchetatorii au stabilit că femeia a prevăzut posibilitatea că lumânarea lăsată aprinsă ar putea să se răstoarne şi să aprindă locuinţa, dar cu toate acestea a plecat linişitită. În plus, când a văzut incendiul, nu a făcut nimic să-şi salveze cei trei prunci.  La începutul săptămânii trecute, trei copilaşi din Uricani a căror mamă inconştientă i-a lăsat singuri în casă şi a plecat în miez de noapte după băutură, au ars în casa cuprinsă de flăcări.  Cel mai mic dintre copilaşi abia împlinise un an, iar ceilalţi doi aveau opt, respectiv 10 ani. Incendiu a fost observat în jurul orei 2 noaptea şi a fost atît de puternic încât a cuprins şi acoperişul blocului cu 4 etaje în care copiii locuiau cu mama lor. Importante forţe de intervenţie au fost masate la faţa locului,, dar din păcate pentru cei trei copii nu s-a mai putut face nimic.

[slideshow_deploy id=’14655′]

Foto:adevarul.ro

 

de Daniel Guţă