Incredibil. Fostul prefect de Hunedoara, Marius Vladu, vrea să reconstruiacă Partidul Democrat

Tânjeşte după vremurile în care era în politică, pe cai mari, şi plânge după fostul Partid Democrat, cel care l-a propulsat până la urmă în funcţiile din care a primit vizibilitatea scontată.

download (3)Marius Cristian Vladu, fostul prefect al judeţului Hunedoara, vrea să pună umărul la reconscruirea unei formaţiuni politice democrate cu adevărat puternice, aşa că a lansat un apel către nostalgici. “Mă doare sufletul să văd cum foștii PD-ISTI s-au împrăștiat în toate colțurile politicii iar alții, cei mai mulți, nu mai vor să fie lângă cei care le-au vândut idealurile și speranțele ca pe o marfă ieftina la târg. Veniți lângă noi , cei care n-am renunțat încă, pentru a construi împreună un partid așa cum ni l-am dorit. Vă aștept pe toți cei care mai aveți o speranță să construim împreună Partidul National Democrat”, a scris Vladu pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Vladu a fost considerat, multă vreme, unul dintre cei mai vocali politicieni, care nu se sfia să răspundă la vreo întrebare adresată. A intrat, însă, într-un con de umbră, de unde nu a mai ieşit, în urma unui puternic scandal în care chiar el era figura centrală.

Istoria unui scandal cu parfum de bani publici

În 2010, într-o înregistrare făcută publică, Marius Cristian Vladu – director pe atunci la Termocentrala Mintia – se lăuda că a dat „un miliard şi jumătate” în campania electorală. „Eu cred că sunt sponsorul numărul unu. Când spun sponsorul unu, spun că am dat un miliard jumătate în campania asta… Ai auzit bine? Pe româneşte. Nu dau de la mama, îmi creez nişte obligaţii. Cred că toată lumea înţelege, da? Din salariu eu nu pot, îmi este imposibil. Nu am de unde să dau atâţia bani. Dar i-am spus omului aşa: Viorele, dacă veţi veni cu un candidat care să aibă şanse reale, îţi dau cuvântul meu de onoare că fac tot ce e omeneşte posibil să-ţi sprijin candidatul. Dar dacă veniţi cu unul gen… şi vă jur că aşa am spus – Constantinescu cu 3%, al dracu` să fiu dacă-ţi dau mai mulţi bani de afişe, nu de bannere”, spunea Marius Cristian Vladu interlocutorilor săi din PDL, în noaptea alegerilor pentru Colegiul 3, unde au fost alegeri parţiale. A existat suspiciunea că s-a vorbit despre bani publici care au ajuns în conturile PDL; iar imediat după acest scandal Vladu a fost schimbat din funcţie, deşi acesta a susţinut că donaţiile au fost făcute legal, iar el este o „victimă” în acest caz.

După ce a fost schimbat din funcția de prefect, în 2008 Cristian Vladu a încercat să câștige șefia Consiliului Județean, însă a pierdut alegerile. A avut mai multe tentative de a reintra în viața politică, mai întâi înscriindu-se în PPDD și ulterior la Forța Civică.

Partidul Naţional Democrat a primit certficatul de naştere în luna iunie a acestui an şi anunţă că îşi propune să “realizeze o Românie responsabilă, modernă, unde calitatea socială a fiecărui cetățean să fie respectată, susținută corect și transparent de către statul român. PND dorește să schimbe modelul actual de politician corupt, mincinos, inutil și fără o viziune politică reală care să producă o Românie normală, Europeană”. Este format în mare parte din deputaţii defunctului PPDD care nu au dorit să adere la UNPR, de exemplu, şi este condus de Daniel Fenechiu.

[slideshow_deploy id=’13836′]