VESTE bună pentru cei ce călătoresc cu trenul. Se reiau cursele pe ruta Simeria – Hunedoara

Trenurile de călători ar putea circula, din nou, de la jumătatea lunii decembrie, pe ruta Simeria-Hunedoara, după ce acest serviciu a fost oprit în luna martie în urma unor probleme pe care le-a avut operatorul privat care acţiona pe acest traseu – transmite AGERPRES.

6-tren-600x452

Activitatea de transport pe calea ferată a călătorilor se va realiza de către CFR Călători, în prezent specialiştii companiei de stat efectuând un studiu de oportunitate din care va rezulta numărul de trenuri ce vor fi puse în circulaţie, în funcţie şi de concurenţa în transportul public din zonă.

‘Estimăm că în luna decembrie se va concretiza ruta de călători Simeria-Hunedoara. Încercăm să aducem trenul şi în localităţile care au rămas izolate din punct de vedere al transportului feroviar’, a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Comunicare CFR Călători, Anca Predescu.

Cel mai probabil, ruta de călători va fi deschisă în jurul datelor de 10 sau 12 decembrie, în momentul schimbării planului de mers al trenurilor.

Reprezentanta CFR Călători a spus că se va lua în calcul ca între Hunedoara şi Simeria să circule zilnic între 4 şi 8 trenuri, graficul de circulaţie al acestora urmând să fie corelat cu transportul spre Deva.

Ultimul tren de persoane a plecat din gara municipiului Hunedoara pe 17 martie.

În perioada anilor ’90, în gara Hunedoara veneau 16 trenuri de persoane, între care şi accelerate spre Iaşi şi Bucureşti. Majoritatea curselor erau însă de navetişti, muncitori care lucrau la combinatul siderurgic din Hunedoara sau elevi care învăţau la liceele din oraş.

[slideshow_deploy id=’20328′]

https://www.voceatransilvaniei.ro/



« (Știre anterioară)