Complexul Energetic Hunedoara, la mâna băieţilor deştepţi

Viitorul Complexului Energetic Hunedoara se află la mâna grupurilor de interese. Creditorii sunt cei care trebuie să aprobe sau nu planul de reorganizare propus de CEH. Cele două variante sunt simple, prima reorganizarea, iar cea de-a doua, falimentul.

ceh2

“Planul de reorganizare propus de debitor prin administratorul special este aprobat de comitetul creditorilor şi admis de judecătorul sindic, caz în care la aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special acţionarul poate interveni cu elemente care să ţină cont de anumite ţinte strategie, atât pentru siguranţa sistemului, cât şi pentru rezervarea unei protecţii sociale şi de mediu”, susţin reprezentanţii Ministerului Energiei.

Varianta 2 – faliment

“Planul de reorganizare propus de debitor prin administratorul special nu este aprobat de comitetul creditorilor, ceea ce ar crea premisele deschiderii procedurii falimentului, caz în care Guvernul, prin instituţiile sale va monitoriza numai respectarea actelor normative specifice de reglementare în domeniul energetic şi al protecţiei mediului”, este varianta cu numărul 2.

Atfel spus, în cazul falimentului, angajaţii CEH pleacă acasă fără drept de apel, fără sume compensatorii, disponibilizări sau alte facilităţi.

[slideshow_deploy id=’13837′]