Din bani publici. Terenul de unde pleacă noul telescaun din Parâng a costat peste 5.500 de euro!

 

Primăria Petroşani a plătit peste 5.500 de euro pentru trenul din curtea Hotelului Rusu pe care a fost ampalsată staţia de plecare a telescaunului TS3. Beneficiar este omul de afaceri Sorin Avramescu, fot consilier local la Petroşani.

15817095110_efc4e0ef9c

Contractul a fost încheiat la finele lunii august 2011, dar abia acum a ieşit la lumină. Cât priveşte telescaunului TS 3, municipalitatea din Petroşani a amenajat staţia de întoarcere şi pilonul 1 fix în curtea Cabanei Rusu, dând şi mai mult apă la moară celor care îl priveau ca pe o „investiţie din fonduri publice pentru dezvoltarea turismului privat”, cu atât mai mult cu cât face legătura dintre două cabane ce aparţin apropiaţilor unuia dintre constructori.

Terenul pe care a fost amplasată construcţia nu a fost donat sau pus la dispoziţie cu titlu gratuit de proprietarul acestuia, iar informaţiile recente arată că în buzunarele viitorului consilier local Sorin Avramescu au intrat numai din această tranzacţie peste 5.500 de euro. „L-am achiziţionat de la Avramescu Sorin, proprietarul terenului, în suprafaţă de 430 mp, pe care se află amplasat capătul de întoarcere al TS3 şi pilonul nr. 1 şi preţul de achiziţie a  fost de 12,8 euro/ mp.  Am achiziţionat teternul în data de 30 august 2100”, a declarat Daniel Vişan, director executiv SPADPP la Primăria Petroşani. În total, municipalitatea i-a plătit lui Sorin Avramescu 5504 euro.

De precizat că  telescaunul TS3 pleacă de la Cabana Rusu şi se opreşte în zona pilonului 17 de la vechiul telsecaun. Iar din acest motiv nu puţini sunt cei care au văzut acest proiect drept o ideală posibilitate de dezvoltare a … „turismului privat”, adică a celor care deţin şi administrează Cabana Rusu şi care ar avea un interes direct şi în zona de întoarcere a telescaunului TS3.

Municipalitatea din Petroşani a precizat, însă, că telescaunul TS3 este destinat schiorilor, care au la dispoziţie un teleschi şi acces la pârtia B. „Telescaunul se opreşte în zona cabanei Căsuţa din Poveşti, de acolo se merge pe schiuri până la Meteo, de unde se ajunge pe pârtia B. Există, de asemenea, şi teleschiul ce urcă până la releu”, explicau reprezentanţii Primăriei municipiului Petroşani. Pentru această instalaţie de transport pe cablu, municipalitatea a contractat un credit, în valoare de 13 milioane de lei.

[slideshow_deploy id=’19661′]