METEO 24 august. Un nou COD GALBEN de ploi şi vijelii! Cum va fi vremea în următoarele zile

METEO 24 august. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 24 august, atenţionări nowcasting – cod galben de ploi, vânt puternic şi grindină, valabile în mai multe judeţe din ţară

umbrela_albastra_poza_buna_si_albastra_43943600

Potrivit meteorologilor, între orele 09:55 – 10:55, în județul Constanța (Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Castelu, Corbu, Costinești, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Târgușor, Topraisar, Tortoman, Tuzla, Valu lui Traian) se vor semnala descarcari electrice frecvente, intensificari cu aspect de vijelie ale vantului, grindina, averse din care se vor totaliza peste 10-15 l/mp.

De asemenea, până la ora 14:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h, izolat 70 km/h.

METEO 24 august. În Capitală, vreme caldă şi ploi puţine. Vântul va fi slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

La munte, în Carpaţii Meridionali şi Occidentali, vor mai fi înnorãri temporar accentuate, în special în cursul zilei şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat se vor cumula cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul zonei montane, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificări, mai ales în prima parte a zilei.

La mare, vremea se va răci şi se menţine în general instabilă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse, descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi în general slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua (rafale de 50-55 km/h, mai mari în zona deltei). Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 şi 26 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, 25 august, vremea va fi în general frumoasă. Vor fi înnorări trecătoare la munte și în sud-vestul ţării, unde doar izolat vor fi ploi slabe și, posibil, descărcări electrice. În restul ţării, cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări în cursul zilei în est, sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiuni și 30 de grade în Lunca Dunării. Dimineața, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă cu cerul va fi mai mult senin. Dimineaţa, 16-18 grade şi la amiază, 28-29 de grade.

Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii august. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în estul Transilvaniei și 31 de grade în sudul Olteniei. Cerul, mai mult senin în mare parte din ţară, va avea unele înnorări în Dobrogea, iar după-amiaza și la munte, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

În Capitală, vremea va fi în continuare însorită. Dimineaţa, 14-16 grade şi la amiază, în jur de 29 de grade.

[slideshow_deploy id=’20328′]
Sursa:  REALITATEA.NET