Aproape 40 de ani de gimnastică, strânși într-o carte dedicată campioanelor de la Deva de jurnalistul Nicolae Gavrea

gavrea1Cele mai interesante momente din pregătirea și concursurile prin care au trecut generații întregi de gimnaste care s-au pregătit în centrul de la Deva sunt prezentate într-o carte eveniment dedicată acestor sportive de către jurnalistul Nicolae Gavrea, un apropiat al gimnasticii de mare performanță.

Intitulată ”Gimnastelor, cu dragoste” — cronici de ziarist sportiv, cartea a fost lansată joi seara, la Deva, în prezența unui public numeros, între care s-au remarcat antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică feminin, Nicolae Forminte, sau fosta mare campioană Gina Gogean.

Autorul, despre care colegii de breaslă afirmă că este ”tobă de gimnastică” prezintă fenomenul școlii campioanelor de la Deva, de la înființarea acesteia în anul 1978 și până în zilele noastre. Jurnalistul Nicolae Gavrea relatează într-un stil simplu aspecte de la competițiile importante la care au fost prezente gimnastele române, rezultatele obținute de acestea, dar și momente inedite, trăite ”pe viu” de către cel care le-a însoțit pe campioane prin lume.

„Am strâns în acest volum foarte multe amintiri. În fiecare an am scris câte ceva. Am verificat de mai multe ori rezultatele consemnate. Am scris despre fiecare sportiv al clubului Cetate Deva, cu drag. Am scris despre antrenorii care au fost aici. Mulți dintre ei au trecut în neființă, dar este clar că niciodată nu trebuie să-i uităm pe cei care au adus glorie gimnasticii”, a declarat gazetarul Nicolae Gavrea.

Prezentă la eveniment, multipla campioană Gina Gogean a rememorat cu plăcere momentele unor concursuri în care jurnalistul le-a îmbărbătat pe sportive. „Ne cunoaștem de 25 de ani. Eu eram sportivă și-l vedeam tot timpul alături de noi, ca jurnalist. Mă bucura foarte tare, pentru e important să ai alături oameni despre care știi sigur că te susțin. Venea la orice competiție, fie că era în România sau altundeva, chiar Japonia. El era acolo. Este omul gimnasticii și cu siguranță va mai fi alături de gimnastica românească”, a spus Gina Gogean.

Nicolae Gavrea activează în domeniul jurnalismului sportiv de peste 30 de ani, fiind apreciat de colegi ca un specialist în gimnastică. A relatat pentru presa scrisă sau audio-video locală și națională de la competiții importante, campionate europene sau olimpiade. Este membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’27028′]