Contestația lui Mircia Muntean, respinsă definitiv de Curtea de Apel

Curtea de Apel București a respins cererea prin care primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, contesta condamnarea primită într-un dosar de abuz în serviciu, pe motiv că a intervenit dezincriminarea acestei infracțiuni.

În 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 4 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Ulterior, în iunie 2016, el a primit într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, doi ani închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, Mircia Muntean urmând să execute 6 ani închisoare cu executare.

Cea de-a doua decizie, din iunie 2016, nu este însă definitivă și se judecă în apel la Completul de cinci judecători de la ÎCCJ.

Mircia Muntean a fost acuzat de abuz în serviciu, după ce a efectuat o tranzacție ilicită cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii susțineau că se afla în proprietatea publică a statului și nu putea face obiectul unei dispoziții a primarului. Beneficiar al acestei tranzacții a fost Iosif Man, decedat în 2006, un controversat om de afaceri din Deva, anchetat de procurori pentru trafic cu mașini de lux furate din străinătate.

În al doilea dosar, Mircia Muntean a fost trimis în judecată în 2015, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

[slideshow_deploy id=’13837′]