Acuzați de tâlhărie calificată

Nu mai puțin de nouă copii au fost urmăriți și tâlhăriți de membrii unei grupări care opera în municipiul Hunedoara. Suspecții jefuiau și bărbați în toată firea, însă doar pe cei care erau băuți bine.

Patru indivizi formau o grupare care se ocupa cu tâlhării, țintele lor fiind în special liceeni. Suspecții, Denis Florin Roman, Adrian Florin Ionaşcu şi Marius Voina Manolea și Robert Andrei Şofron au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată iar dosarul se află pe rolul Judecătoriei Hunedoara.

Trei dintre membrii grupării au fost ridicați de polițiști în urma unei acțiuni în forță derulată în Hunedoara, iar al patrulea a fost capturat tocmai în Maramureș.

”Potrivit probatoriului, faptele ar fi fost comise în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2017, pe raza municipiului Hunedoara, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi. Poliţiştii au stabilit că cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap și având fețele acoperite cu eșarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violențe, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile și bani. Victimele nu erau alese la întâmplare: acestea erau urmărite și proveneau din rândul minorilor, în special elevi cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, care erau preluați în momentul în care ieșeau de la școală și din rândul persoanelor ce obișnuiesc să consume cantități mari de alcool. Cei patru își atacau victimele din spate, după ce le forțau să meargă în locuri izolate le deposedau de bunuri și bani. Astfel, au fost sustrase 8 telefoane mobile cu o valoare totală de aproximativ 8.000 lei (prejudiciu recuperat parțial) și 750 de euro (sumă  recuperată integral)”, declar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Anchetatorii suspectau că gruparea criminală a comis şi alte fapte de acest gen.

[slideshow_deploy id=’19661′]