Ce se întâmplă cu angajaţii de la CEH?

 

Pensionări şi reduceri de cheltuieli. După declararea insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara, conducerea societăţii caută să reducă drastic cheltuielile. Sunt vizaţi angajaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare.

0-327981-mineri_a7e3eb51eb

“Sunt posturi neproductive unde există posibilitatea să fie desfiinţate sau să se comaseze anumite sectoare de activitate. În ceea ce priveşte personalul care îndeplineşte condiţiile de pensionare acesta poate pleca doar la cerere. Pensionarea este un drept nu o obligaţie. Avem situaţii unde sunt persoane care vor să plece prin pensionare şi ne rugăm de ele să rămână pentru că nu avem cu cine îi suplini. Nu putem pensiona acele persoane unde nu există alt personal calificat în domeniu”, a mai spus sursa citată.

După ce ani la rândul s-au achiziţionat materiale care acum zac pe stocurile CEH, a venit rândul să se facă economii chiar şi la hârtia de la imprimantă.

“Planul de restructurare are mai multe elemente printre care se are în vedere reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor. Va trebui făcut astfel încât să nu oprim activitatea şi să dovedim că în cei trei ani de insolvenţă putem restitui banii creditorilor. Am discutat cu colegii de la sucursale şi le-am explicat că în momentul de faţă trebuie să amânăm unele cheltuieli, adică dacă într-un birou s-a stricat o imprimantă nu cumpărăm alta, ci mergem în alt birou. Trebuie să demonstrăm că putem reduce cheltuielile”, a mai spus sursa citată.

În trei ani de funcţionare Complexul Energetic Hunedoara a acumulat datorii de 1,2 miliarde de lei. Procedura generală a insolvenţei a fost deschisă şi numit administrator judiciar.

[slideshow_deploy id=’22083′]