Fosta mină Aninoasa, transformată în teren pentru investitori

 
Mina muzeu nu se mai realizează, fiind în proiect eşuat, dar, în schimb, fosta platformă minieră de la Aninoasa este un teren propice pentru dezvoltarea unor investiţii.
 udoli-jiu-dul-aninoasa-686
Două hale sunt deja închiriate, spune primarul Aninoasei, Nicolae Dunca şi mai există încă una ce poate fi pusă al dispoziţia potenţialilor investiotori interesaţi.
„În fosta incintă minieră avem două hale concesionate la o firmă care lucrează în zona respectivă, are pază proprie. Este depozit de second – hand, aici triază marfa şi o revând în ţară. Asta înseamnă bani la bugetul local, atât pe concesiune, cât şi impozitul pe salarii. Mai este o hală pe care putem să o închiriem, dar avem în interior o maşină de extracţie şi să vedem cum facem: ori să o ia Paroşeniul, că o avem în custodie, ori să o valorificăm noi la fier vechi. Cei de la Închideri de Mine ne-au făcut o adresă că ei nu mai au nevoie de ea şi nu sunt interesaţi să o ia, pentru că costurile de demolare sunt mult mai mari decât ar scoate pe ea. Mai sunt şi solicitări din partea unor potenţiali investitori”, a  declarat primarul Aninoaei, Nicolae Dunca. Edilul nu crede în şansele de implementare a proiectului ce prevedea transformarea fostei unităţi extractive în mină muzeu, cu finanţare de la Banca Mondială şi nici nu este adeptul acestuia. „Nu cred că există vreo şansă să se mai facă mină – muzeu, decât dacă vine  Banca Mondială cu un alt program. În 2013 s-a încheiat Unitatea de Management a Băncii Mondiale din Bucureşti activitatea şi s-au retras. Oricum, eu îmi menţin părerea că acest muzeu nu va aduce bani nici cât să plătim curentul din incintă”, a spus Nicolae Dunca.
[slideshow_deploy id=’33296′]