Lucrări întârziate la stratul 13 de la Mina Livezeni

Deşi se dorea punerea lui în funcţiune încă din luna noiembrie, stratul 13 de la mina Livezeni este tot în probe tehnologice.

Oficialii Complexului Energetic Hunedoara spun că exploatarea stratului 13 de la EM Livezeni nu va începe până la jumătatea lunii decembrie şi asta cel mai devreme. La ora actuală, combina cu care se va lucra la extracţia huilei este în continuare în probe tehnologice. Oficialii CEH spun că, de vină pentru această întârziere este lipsa unor echipamente, ce mai trebuie să sosească. Abia apoi va începe exploatarea cărbunelui de aici.

Potrivit calculelor estimative, stratul 13 de la Mina Livezeni va aduce încă jumătate din producţia zilnică de huilă a unităţii extractive. Producţia actuală de huilă de la EM Livezeni este de circa 1.000 de tone pe zi, iar calculele arată că, după ce va începe exploatarea la stratul 13, producția va creşte zilnic cu încă 500 de tone de cărbune.

Oficialii EM Livezeni sunt de părere că, pentru mina Livezeni, stratul 13 reprezintă viitorul.  Aceştia spun că este o zonă în care cărbunele este foarte bun din punct de vedere calitativ.