„Lotul Moloţ” a contestat prelungirea măsurii arestului la domicliu

molotToate cele cinci persoane din „lotul Moloţ”, cum a fost denumit doarul în care este cercetată conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, au contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Alba privind prelungirea măsurii arestului la domiciliu.

Dosarul a fost înregistrat deja pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, iar contestaţia va fi judecată în data de 12 ianuarie. În data de 5 ianuarie, Tribunalul Alba a admis cererea de prelungire a măsurii arestului preventiv pentru cei cinci inculpaţi din dosarul Moloţ, respectiv preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedinte Tiberiu Balint, Roberto Patrick Venter, viceprimarul suspendat al comunei Vorţa, Emanoil Pup, şi omul de afaceri Vasile Axinte Atât Mircea Moloţ, cât şi ceilalţi 4 inculpaţi din dosar au ajuns în arest la domiciliu în data de 9 decembrie printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Alba. Magistraţii au admis, practic contestaţia procurorilor faţă de decizia primei instanţe care a considerat suficient măsura preventivă a controlului judiciar în acest caz.
Cei cinci sunt cercetaţi într-un dosar care vizează infracţiuni de spălare de bani, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În data de 3 decembrie, procurorii anticorupţie i-au dus la audieri pe preşedintele CJH, pe vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, precum şi cei trei oameni de afaceri, pentru ca mai apoi să fie emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore pe numele acesora, în timp ce DNA a formulat şi cerere de arestare preventivă a lor pe 30 de zile, judecată la Tribunalul Alba. Magistraţii au respins, însă, cererea, dar DNA a atacat soluţia magistraţilor. Dosarul s-a conturat după ce, în data de 7 noiembrie, procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Hunedoara, dar și la domiciliul lui Moloț, într-un caz de corupție.



(Următoarea știre) »