Simota adus din nou în faţa judecătorilor pentru încetarea măsurii preventive

După cinci luni în care a stat după gratii, în arest preventiv, Alin Simota ar putea fi lăsat să se întoarcă acasă. Arestul preventiv ar putea fi înlocuit, însă, cu pedeapsa cu închisoarea în cauzele în care este deja condamnat.

alin-simota Magistraţii de la  Tribunalul Alba analizează, miercuri, cauza în care este judecată încetarea de drept a măsurii preventive în cazul omului de afaceri Alin Simota. La finele lunii septembrie 2014, din cauză că nu a respectat termenii arestului la domiciliu, Alin Simota a fost trimis din nou în spatele gratiilor. Măsura a fost solicitată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi a fost admisă de Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis arestarea preventivă a acestuia. Măsura a fost prelungită la fiecare exprirare a termenului de 30 de zile şi a fost dispusă în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat Alin Simota şi pentru care, în luna august 2014, la firmele omului de afaceri au fost făcute mai multe percheziţii.

Între timp, însă, Alin Simota a fost condamnat în două dintre dosarele pe care le-a avut pe rolul instanţelor de judecată.În luna decembrie, Judecătoria Deva l-a condamnat la doi ani de închisoare pe Alin Simota, într-un dosar în care a fost acuzat de conflict de interese. Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii au interzis afaceristului din Valea Jiului ocuparea unei funcţii de administrator, director, asociat sau membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 10 ani.  La începutul acestei luni, Alin Simota a primit încă un an de închisoare în dosarul de evaziune fiscală care s-a aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani.

Alin Simota mai este judecat într-un dosar pentru constituirea şi coordonarea unui grup infracţional specializat în acte comise cu violenţă.

 



« (Știre anterioară)