Apa Prod : Apă potabilă la standarde înalte

apaprodPeste 135.000 de locuitori din orașele Deva, Simeria, Călan, Hațeg și localitățile adiacente beneficiază, din această săptămână, de apă potabilă la standarde de înalte. Stația de tratare a apei de la Sântămăria Orlea beneficiază de o linie de tratare a apei reabilitată și retehnologizată în întregime.

 

APA PROD SA Deva a realizat modernizarea în cadrul contractului de lucrări „REABILITAREA SISTEMELOR DE TRATARE SI TRANSPORT PENTRU ALIMENTAREA CU APĂ A LOCALITATILOR HAŢEG,  CĂLAN,  SIMERIA ŞI  DEVA“. Contractul are o valoare de 83.481.632,82 lei (fara TVA) și se derulează în cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea  infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara”, aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial  Mediu 2007 – 2013, fiind cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune.

e84201e7481a0e48f21b7174486d7e66

Stația de tratare asigură necesarul de apă potabilă pentru Deva, Simeria, Calan, Hateg și localitățile aparținătoare. Astfel, aceasta a fost dimensionată pentru un  debit maxim de apă tratată de 700 m3/h. Procedeul de tratare este complet automatizat, conectat la un sistem SCADA, care  permite funcționarea, controlul și monitorizarea în întregime a procesului de tratare. Stația dispune de cele mai avansate tehnologii în domeniu și asigură furnizarea apei potabile la standarde europene pentru cei peste 135.000 de oameni care locuiesc în zonele precizate anterior.

Pentru îmbunătățirea calității apei potabile și protejarea sănătății populației, în cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea  infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” se execută și lucrări de înlocuire a aducțiunii de apă potabilă Sântămăria Orlea – Deva, fiind înlocuiți până acum 19 km din totalul de 26 km. Prin această investiție, calitatea apei va fi în deplină concordanță cu standardele Directivei europene 98/83/EC.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]