Băuturi-minune care te ajută să rezişti caniculei!

                 În zilele caniculare este indicat să consumăm apă plată, la temperatura camerei. Cea carbogazoasă produce dereglări în organism, iar băuturile reci ne deshidratează şi ne îmbolnăvesc.

bauturi_canicula_86212900

Există câteva băuturi delicioase, recomandate de specialişti în zilele caniculare. Celebră este limonada cu mentă. Menta are un efect revigorant asupra corpului şi este ideală în perioada verii. Într-o carafă toarnă 1L de apă, adaugă zeama de la 2,3 lămâi stoarse, apoi îndulceşte cu puţină miere de albine şi presară câteva frunze de mentă rupte cu mâna. Las-o apoi la infuzat la frigider. Consumă cu gheaţă.

Poţi opta, în schimb, pentru un smoothie de kiwi cu pepene. Două căni de pepene galben tăiat cubuleţe şi o cană şi jumătate de kiwi se pasează împreună cu o mână de frunze de mentă, o lingură de zeamă de limetă şi două linguri de miere. Înainte de servire se adaugă cuburi de gheaţă.

O altă băutură-minune în vreme caniculară este infuzia de castraveţi, lămâie şi mentă. Aceasta asigură un conţinut ridicat de minerale şi este una dintre cele mai potrivite combinaţii pentru zilele caniculare.

Să nu uităm nici de ceaiul verde cu lămâie şi gheaţă. Acesta se prepară în cantităţi mai mari, apoi se răceşte, se adaugă lămâie şi miere de albine, după care se păstrează într-o sticlă ermetică la frigider. Şi acesta se serveşte tot cu câteva cuburi cu gheaţă.

La fel de bine poţi încerca şi un cidru. Acesta conţine o cantitate redusă de alcool şi este extrem de răcoritor. Mai mult, cidrul poate reduce riscul de infarct miocardic şi previne apariţia calculilor renali.

Mare atenţie, însă, la băuturile care conţin alcool! Când temperaturile sunt foarte ridicate, corpul are nevoie de foarte multe lichide pentru a suplini pierderea mineralelor şi a apei în urma transpiraţiei. Berea este hidratantă, însă atunci când este consumată cu măsură. Totodată, nici alte băuturi care au un conţinut de alcool sau cofeină nu sunt recomandate, deoarece tind să deshidrateze şi mai mult corpul.

[slideshow_deploy id=’13835′]

Citeste mai mult pe www.realitatea.net