Tronsonul Lugoj- Deva, Transalpina şi Defileul Jiului- gata până la finele anului

    Directorul general al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi din România, Narcis Neaga, este încrezător că tronsonul de autostradă Lugoj – Deva şi DN 66 Defileul Jiului vor fi finalizate până la finele acestui an. Neaga susţine că se lucrează şi la Transalpina, care este un proiect critic.

646x404

 

„Am avut avut mari probleme cu constructorul, Romstrade.A intrat în insolvență, contractul era la el, nu am putut să reziliem (contractul — n. r.) decât pe cale judiciară. În instanță am acționat de anul trecut. Anul acesta am reușit să obținem o ordonanță președințială care ne-a spus: ‘luați drumul, îl conservați și îl întrețineți. Am preluat drumul, am investit, am acordat bani pentru a-l conserva, pentru a-l marca, elemente de siguranță a traficului. Se circulă. Chiar și fără voia noastră, se circulă acolo și trebuie să avem grijă de cei care circulă. Cabanierii și cei care au activități în domeniul turistic sunt foarte mulțumiți de cum arată. Turiștii, de asemenea, sunt mulțumiți. Au zis că circulă pe propria răspundere, dar circulă mai ‘safe’ acum, mai încrezători față de situația de anul trecut”, a declarat directorul general al CNADNR.

În ceea ce privește Defileul Jiului, în 2013, prin toamnă, progresul fizic era cam de 4%. Acum, până la Lainici se va circula impecabil şi până la sfârșitul anului, se termină și acest proiect crede Narcis Neaga.

[slideshow_deploy id=’18378′]