Strigăt de alarmă al poliţiștilor hunedoreni după ce un coleg de-al lor a fost UCIS în misiune!

           Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contarctual din Hunedoara, Vasile Bucuci, îi cere ministrului de Interne, Gabriel Oprea, să discute în regim de urgenţă cu factorii abilitaţi, mai multe măsuri menite să îmbunătăţească statutul poliţiştilor şi să asigure securitatea oamenilor legii în misiuni.

poza_156

Solicitarea poliţistului hunedorean Vasile Bucuci vine ca urmare a decesului subinspectorului de poliţie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, în vârstă de numai 44 ani de ani, accidentat în data de 2 august de omul de afaceri turc Abdullah Atas,  care încerca să scape de controlul oamenilor legii şi l-a lovit în plin cu maşina.

“Domnule ministru, a trebuit să mai moară un poliţist ,pentru ce? Pentru că se afla în misiune şi în slujba cetăţeanului.D-le ministru aş vrea în calitatea mea de lider de sindicat să va adresez câteva întrebări la care va rog să îmi răspundeţi.

1)unde sunt asigurările de viaţă ale poliţiştilor conform statutului poliţistului

2)unde sunt medicamentele şi tratamentul gratuit conform aceluiaşi statut

3)unde sunt măsurile de protecţie ale poliţiştilor şi familiilor acestora când suntem bătuţi,scuipaţi,înjuraţi şi purtaţi prin tribunale şi judecătorii de către toţi nenorociţii

4)care mai este rostul nostru ca şi poliţişti în momentul când toţi îşi bat joc de noi”, îi scrie vicepreşedintele SNPPC Hunedoara ministrului de Interne Gabriel Oprea.

Acesta i-a mai solicitat oficialului să discute  în regim de urgenţă cu sindicatele, cu Prim Ministrul Victor Ponta, cu ministrul Justiţiei şi cu cel al Finanţelor următoarele aspecte: modificarea şi mărirea pedepselor pentru infracţiunile de ultraj,omor,tentativă de omor agresiuni fizice şi verbale împotriva poliţiştilor; modificarea uzului de armă; modificarea condiţiilor de muncă; asigurarea tratamentului şi medicamentaţiei gratuite pentru toţi poliţiştii; asigurarea unui sistem de salarizare cât mai bun că să nu mai existe tentaţii din partea nici unui poiliţist, dar şi încadrarea în regim de urgenţă a tuturor poliţiştilor daţi afară în anul 2011 şi întărirea sistemului de siguranţă publică.

“Ar mai fi multe de spus şi de aceea va stau la dispoziţie d-le ministru Gabriel Oprea şi v-o spune un agent de siguranţă publică care lucrează în stradă de 25 de ani”, încheie Vasile Bucuci, vicepreşedintele SNPPC Hunedoara.

Filiala Hunedoara a SNPPC a fost înfiinţată în 2005 şi are în prezent un număr de 686 de membri.

[slideshow_deploy id=’17330′]