Alarmă! Sute de peşti morţi pe Jieţ, în urma a unor lucrări la albia râului

Situaţie alarmantă pe Jieţ, unde au fost sesizaţi sute de peşti morţi cel mai probabil ca urmare a lucrărilor de excavare a albiei râului care se desfăşoară în zonă. Grav este că peştii pot ajunge şi în staţia de tratare a apei care funcţionează în zonă, ceea ce poate reprezenta un pericol la sănătatea populaţiei!

jiet

Problema a fost sesizată marţi după-amiaza de un bărbat care a anunţat imediat Ocolul Silvic Petroşani, administratorul florei şi a faunei. Silvicultorii au constatat că problema este extrem de gravă şi au sesizat imediat Garda de Mediu, mai ales că lucrările în zonă continuă. „Pe Jieţ, pe o porţiune destul de mare în aval sunt foarte mulţi peşti morţi. Problema este într-o zonă unde se lucrează pe albie. De când sunt ocolul silvic, adică de peste 7 ani, nu m-am confruntat cu o astfel de situaţie. Am sesizat imediat Garda de Mediu, Regia de Apă şi Apele Române. De asemena, maistrul nostru de vânătore este în zonă.” a declarat Viorel Durbaca, reprezentantul Ocolului Silvic Petrosani.

Situaţia alarmantă a fost semnalată între staţia de captare şi staţia de epurare a ApaServ Valea Jiului SA şi grav este că peştii morţi ar putea ajunge în staţia de epurare, punând în pericol sănătatea populaţiei. „Am luat la cunoştinţă desper această problemă şi ams esizat imediat Garda de Mediu. Specialiştii noştri s-au deplasat imediat la faţa locului. Poate fi un pericol foarte mare la siguranţa cetăţenilor, dacă peştii morţi ajung în staţia de tratare”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului SA.

Vom reveni cu amănunte despre aceste subiect alarmant.

jiet2

jiet1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »