Resmeriţă jr. îşi continuă liniştit mandatul/ Curtea Supremă nu a stabilit nici acum un termen de judecată în dosarul Cristian Resmeriţă vs. ANI

Poate doar mandatul viitor al deputatului Cristian Resmeriţă să fie, eventual, afectat de decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul care vizează conflictul de interese. După 4 luni de când lucrarea a ajuns pe rolul Curţii Supreme, încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

resmerita.cristian

Deputatul Cristian Resmeriţă se judecată, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu Agenţia Naţională de Integritate. Politicianul a contestat, de fapt, sentinţa, defavorabilă lui, pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la jumătatea lunii iunie, dar încă nu a primit termen de judecată. Resmeriţă jr, care a preluat şi şefia PSD Lupeni, este acuzat de ANI de conflict penal de interese. La instanţa de fond, respective Curtea de Apel Alba Iulia, Cristian Resmeriţă nu a avut câştig de cauză. Cristian Resmeriţă a vrut să scape în instanţă de statutul de “penal” pentru conflict de interese, stabilit de Agenţia Naţională de Integritate, însă magistraţii care au analizat dosarul i-au respins acţiunea ca nefondată.

Reamintim că Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că a fost în conflict penal de interese. Fiul primarului din Lupeni este acuzat că şi-a angajat fratele la biroul parlamentar. În data de 12 ianuarie, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul deputatului PSD din Valea Jiului şi a  comunicat că acesta „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat  în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”. Pe de altă parte, Agenția Națională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care analizează speţa din punct de vedere penal.

[slideshow_deploy id=’17450′]