Ce se întâmplă cu apa de ploaie de pe factură?

 

Apa de ploaie naşte discuţii în Valea Jiului. În tot acest timp, reprezentanţii ApaServ Valea Jiului susţin că taxează apa de ploaie conform legilor în vigoare.

pizap.com14528434029252

“ApaServ Valea Jiului taxează apa meteorică conform Legii 241/2006, lege care prevede serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare. Eu, ca director general al SC ApaServ Valea Jiului trebuie să respect legea în vigoare şi rolul meu este de a conduce firma spre profit.  Bilanţul anului 2015 arată că s-a făcut profit pe care nu îl iau eu, ci rămâne la firmă”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Potrivit lui Avram, ce se întâmplă cu profitul stă în decizia celor de la ADI Apă Valea Jiului şi a Consiliului de Administraţie.

“Avem persoane responsabile care decid ce se întâmplă cu profitul. Dacă există prevederi legale trebuie găsite pentru ca oamenii din Valea Jiului să nu plătească apa meteorică”, a mai subliniat Avram.La Petroşani deja se caută soluţii pentru ca abonaţii serviciului de apă şi canal să nu mai fie nevoiţi să plătească această taxă.

“Am dat să verificăm la departamentul juridic şi, dacă se poate cu siguranţă voi propune într-un timp cât mai scurt să eliminăm această taxă”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Deoarece în Valea Jiului există un sistem de canalizare mixt este oportun a se factura contravaloarea serviciilor de colectare, transport și epurare ape pluviale chiar și în zonele unde nu exista rețele de canalizare pluvială, apele provenite de la ploi fiind preluate de canalizarea apelor uzate menajere. Cantitatea de precipitații este comunicată lunar de A.N.M. în baza unui contract încheiat între S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. şi A.N.M.

[slideshow_deploy id=’17636′]