Guvernul Cioloş vrea manageri corporatişti la companiile de stat. CEH un exemplu eşuat

Premierul României, Dacian Cioloş are în vedere reducerea corupţiei pe toate palierele şi selectarea de manageri corporatişti pentru companiile de stat. Complexul Energetic Hunedoara a avut un manager corporatist, pe Emil Floruţ, cel care a condus societatea energetică mai puţin de trei luni, fiind apoi revocat din funcţie.

ciolos4948911-mediafax-foto-stefan-micsik

“Guvernanța corporativă este una din prioritățile Guvernului Cioloș. Reducerea corupției este un subiect de interes pentru noi. Transparența este foarte importantă atunci când vorbim de creșterea valorii unei companii. La nivelul Guvernului a avut loc o analiză a implementării OUG 109/2011 (n.n Ordonanța de urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice). Au fost analizate 114 companii de stat relevante, cu importanță în economie” a spus Sorana Baciu, Secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

De altfel, Emil Floruţ, fostul manager corporatist al CEH se judecă cu societatea pentru concedierea acestuia. Instanţa încă nu a stabilit primul termen de judecată.

[slideshow_deploy id=’19661′]



« (Știre anterioară)