CEH, în vizorul comisiei de anchetă

 

CEH pus pe butuci,  parlamentarii vor comisie de analiză. Cele două societăţi energetice, Complexul Energetic Hunedoara, respectiv Complexul Energetic Oltenia funcţionează la limita avariei. La CEH situaţia este dramatică, societatea fiind în insolvenţă, iar datele financiare arată că nici CEO nu este departe. Pentru  a afla cum s-au pus pe butuci cele două companii energetice, parlamentarii vor înfiinţa o comisie de analiză. Prin înfiinţarea acestei comisii se doreşte identificarea măsurilor optime pentru evitarea falimentului celor două societăţi. Raportul final al comisiei va fi depus in 60 de zile de la data infiintarii comisiei.

ceh1

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii din UNPR și colegii parlamentari din PSD am luat decizia de a cere înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, comisie comună, Camera Deputaților — Senat, pentru a analiza situația a două mari complexuri energetice din țară — Hunedoara și Oltenia, două entități care asigură împreună peste 50% din necesarul sistemului energetic național. Două entități care se află în dificultate în acest moment și care preocupă sute de mii de oameni”, a spus Haralambie Vochițoiu, liderul senatorilor UNPR.

Propunerea pentru înfiinţarea comisiei de anchetă va fi supusă deciziei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 21 martie, urmând, cel mai probabil, să fie validată de plenul comun din 22 martie.

[slideshow_deploy id=’24093′]