Plăţile compensatorii pentru concedierile colective de la CEH nu se mai acordă

Concedierile colective nu mai aduc bani în buzunarele angajaţilor CEH. Prin denunţarea CCM  în cazul unor restructurări de personal nu se mai acordă decât ajuorul de şomaj.

pizap.com14587390447111

 

Administratorul judiciar este de părere că la Complexul Energetic Hunedoara este absolut necesară aplicarea unui program de restructurare şi reorganizare, mai ales că nu există premise pentru creşterea veniturilor la un nivel care să poată susţine actuala structură organizatorică, asta pe lânga celelalte măsuri de reducere a costurilor. „CEH-S.A. trebuie să implementeze un amplu program de restructurare şi reorganizare care presupune reorganizarea activităţii societăţii prin elaborarea şi aplicarea unor norme de structura unitare pentru activitatea de energie şi activitatea de minerit, care va avea ca efect redimensionarea numărului de posturi astfel încât să se asigure funcţionarea în condiţii optime şi de siguranţă”, a precizat administratorul judiciar al CEH, Casa de Insolvenţă GMC Craiova.

Aceştia au calculate că prin aplicarea programului de restructurare şi reorganizare se vor desfiinţa în total 1186 posturi. O parte a posturilor se vor vacanta în urma ieşirilor din sistem pe cale naturală, respectiv pensionări, decese, dar, în schimb 976 de posturi – respectiv 360 posturi TESA, 78 posturi CFL şi 538 posturi de muncitori – ar urma să fie elibertate ca urmare a aplicării Planului de concediere colectivă. Cele mai multe concedieri colective ar urma să fie operate în sctorul energetic, respectiv 812 posturi, în timp ce din activitatea minieră se preconizează reducerea personalului cu 97 posturi. Diferenţa ar proveni din alte activităţi (executiv CEH şi PRESTSERV), adică în total 67 de posturi. Numai că, şi dacă ar pleca printr-un program de concedieri colective, angajaţii CEH nu ar beneficia de niciun leu în complensare şi asta pentru că s-a denunţat contractul colectiv de muncă. „Nu există aceste sume. Prevederile din contractul colectiv de muncă astăzi nu mai există. În concluzie, dacă se va trece la un program de concediere colectivă, oamenii vor pleca fără niciun leu”, a declarat preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]