Drum expres în Petroșani

Municipiul Petroșani ar putea de avea de câștigat un drum expres de pe urma lui Constantin Brâncuși. Un parlamentar propune realizarea unui drum express între Craiova și Deva. Traseul ar urma să includă atât municipiul Petroșani cât și municipiul Târgu Jiu din județul Gorj. Parlamentarul susține că realizarea unui astfel de drum ar crește numărul vizitatorilor.

“Gorjul este un județ cu un ridicat potențial turistic dat de atât de renumitele opera ale sculptorului Constantin BrâncușI, cât șI de frumusețea peisajelor existente aici. Construirea unui drum expres ar genera, în mod cert, atragerea unui număr variat de turiști, dar șI investitori străini în zonă, lucru ce ar contribui la dezvoltarea infrastructurii acestui județ. Drept urmare, revin cu rugămintea de a-mi comunica, în scris, care este posibilitatea ca tronsonul Craiova – Filiași – Târgu Jiu – Petroșani – Hațeg – Deva – A1 să fie cuprins ca drum expres în master planul de transport al României”, arată Mihai Weber, parlamentar de Gorj.

De precizat este faptul că tronsonul cuprins între Petroșani și Simeria este  drum expres, acesta fiind realizat în perioada în care Mircea Ioan Moloț a fost președintele Consiliului Județean Hunedoara. Reabilitarea drumului a durat mai bine de 10 ani.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »