Societatea de termoficare din Petroșani nu a intrat în faliment

Instanța de la Tribunalul Hunedoara a respins cererea ANAF privind declararea falimentului societății de termoficare din Petroșani. Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș a solicitat declararea falimentului SC Termofica SA din Petroșani. Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au respins solicitarea.

“Respinge cererea formulată de creditoarea Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, prin AJFP Hunedoara, în contradictoriu cu debitoarea SC TERMOFICARE SA, prin administrator judiciar Heral Consult IPURL, pentru intrare în faliment”, arată soluția instanței de la Tribunalul Hunedoara.

Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș a făcut recurs la soluția instanței de la Tribunalul Hunedoara, iar acesta se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 9 mai.

 

Faliment cu cântec

Anul trecut, instanța de la Tribunalul Hunedoara, declarase falimentul societății de termoficare din Petroșani, însă o decizie a Curții de Apel Alba a schimbat cursul SC Termoficare SA.

“ADMIS CEREREA CREDITOAREI DGRFP TIMIŞOARA PRIN AJFP HUNEDOARA. DISPUS INTRAREA ÎN FALIMENT A DEBITOAREI”, arăta sentința din data de 9 iunie 2016 a Tribunalului Hunedoara.

Trei luni mai târziu, Curtea de Apel Alba Iulia emite o sentință prin care societatea de termoficare iasă din faliment și retrimite cauza la Tribunalul Hunedoara.

“Admite recursul declarat de lichidatorul judiciar HERAL CONSULT IPURL împotriva sentinţei nr. 403/F/2016 pronunţată de judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosarul nr. 553/97/2011 pe care o casează şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Irevocabilă”, arată sentința Curții de Apel Alba din 20 septembrie 2016.

SC Termoficare SA s-a înființat, în urma divizării RAGCL Petroșani, în data de 17 mai 1999, cu acționar unic Consiliul Local Petroșani. La jumătatea lunii ianuarie a anului 2011, firma de interes local a intrat în insolvență, iar în luna septembrie a fost aprobat programul de reorganizare, confirmat de judecătorul sindic.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



(Următoarea știre) »