Vacile maidaneze și-au găsit proprietar

O parte din vacile maidaneze din Lupeni și-au găsit un nou proprietar. Cinci dintre animale au fost cumpărate de un cetățean.

 

“Animalele lasate libere prin oras au devenit o adevarata problema pentru locuitorii municipiului nostru. De aceea, la inceputul anului 2017, in 25 ianuarie, am facut o solicitare scrisa (nr. 873) prin care ceream alocare sumelor necesare pentru construirea unui adapost. Din pacate, adapostul n-a fost construit (singura modalitate legala de a lua de pe strazi animalele) si vacile au continuat sa creeze neplaceri locuitorilor si sa sufere de frig si sa-si gaseasca hrana prin pubelele de gunoi ale orasului”,  spune Cristian Roșu, consilier local PNL Lupeni.

 

O parte din animale au fost cumpărate de un cetățean.

”Anul 2018 incepe cu o veste buna referitore la aceasta problema. Prin intermediul domnului consilier Gheorghe Floronesc, astazi a sosit in Lupeni un cumparator, dintr-o alta localitate, care a achizitionat de la proprietarul animalelor lasate nesupraveghiate, 4 tauri (cei ce reprezentau un pericol real) si o vaca. Suma a fost una consistenta, multumitoare pentru vanzator. Astfel, animalele nu mai sufera de frig si foame, locuitorii nu mai sunt nevoiti sa suporte prezenta lor. Nu toate animalele detinute de proprietar au fost tranzactionate, au mai ramas cateva pe care este posibil sa le mai vedem in oras, dar este un inceput. Intre timp amenzile pe care le primeste si le achita cu constintiozitate…”,  a mai spus Cristian Roșu.

Cel mai recent incident în care au fost implicate vacile maidaneze datează din luna decembrie, atunci când din cauza acestora s-a produs un accident rutier.

[slideshow_deploy id=’36590′]