Ziua Învățătorului / Mesajul președintelui CJH, Mircea Flaviu Bobora

Stimați Dascăli,

Din 2007, în fiecare an, pe data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Învățătorului, zi ce poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.

În condiții de normalitate, astăzi ar fi trebuit să ne întâlnim în cadru festiv, să-i felicităm pe dascălii care s-au evidențiat de-a lungul ultimului an prin felul în care și-au onorat această nobilă profesie. Nu putem face acest lucru așa cum ne-am fi dorit, dar stă în puterea noastră să ne înclinăm, chiar și simbolic, în fața deschizătorilor de orizonturi, a celor care formează societatea de mâine.

Ultima perioadă a fost marcată de o distanțare socială fără precedent, dascălii fiind puși în situația deloc plăcută de a sta departe de învățăcei, comunicând doar cu ajutorul tehnologiei. Chiar și în aceste condiții, ați reușit să păstrați vie curiozitatea și dorința de învățare a elevilor, iar acesta este cel mai mare merit. Educația trebuie să-și urmeze cursul firesc în orice condiții pentru că stă la temelia unei societăți sănătoase.

Sper că rezultatele examenelor care se apropie vă vor aduce satisfacții depline și că munca domniilor voastre va fi onorată cu note frumoase și reușite.

La mulți ani, dragi dascăli!

Mircea-Flaviu Bobora
Președintele Consiliului Județean Hunedoara