Romii din Petroşani, în atenţia autorităţilor locale

Grup de lucru pentru cetăţenii de etnie romă. La Petroşani urmează a fi înfiinţat un grup de lucru pentru incluziunea minorităţii rome. Prin hotărârea Guvernului României nr. 18/2015 a fost aprobată Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţilor rome pentru perioada 2015-2020, prin care au fost stabilite o serie de măsuri organizatorice de care sunt responsabile mai multe structuri, atât la nivel central cât şi la nivel local.

florin

“grupul de lucru are ca atribuţii elaborarea planului local de măsuri privind incluziunea cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome prin armonizarea princialelor nevoi identificate prin procesul de facilitare comunitară în cadrul GIL sau identificarea de către autorităţile publice locale, cu măsurile prevăzute de Strategie”, este unul dintre obiectivele grupului de lucru.

La Petroşani, grupul de lucru pentru incluziunea romilor va fi format din viceprimarul Nicolae Florin, Iudith Babţan, Marcela Şerban, Nicolae Stăncioi, Claudia Drăgoi, Virgil Căldărar, Cristinela Ionescu, Simona RAD, Marcel Rad, Ancuţa Lavinia Zbora, Toader Burtea şi Mihail Marius Rad.

 

 

 

[slideshow_deploy id=’17636′]