Negocierile dintre CEH şi sindicate au fost îngheţate

Denunţarea Contractului Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor a îngheţat orice negociere dintre sindicate şi administraţie.

mineri1_17227400

Vineri, la sediul CEH urma să aibă loc o nouă rundă de discuţii între cele două părţi, care renegociau unele clauze din Contractul Colectiv de Muncă. Comisia de negociere a Sindicatului Muntele s-a prezentat, conform înţelegerii prestabilite, la sediul CEH, însă directorul general al Complexului le-a comunicat că, în baza deciziei de denunţare a CCM, negocierea anumitor clauze nu mai poate face obiectul întâlnirii.

De precizat că liderii Sindicatului Muntele au arătat că denunţarea CCM a fost înregistrată în 17.03.2016, după ora 20.00, oră la care s-a terminat prima şedintă de renegociere a CCM. „Initial a fost programată o nouă şedintă de renegociere pentru 18.03.2016, ora 10.00. Firma de insolventă GMC a hotărât unilateral să denunte CCM. Atât administratorul judiciar cât şi cel special au „părăsit” încă de aseară Valea Jiului. Comunicarea denuntării CCM a fost făcută doar astăzi la ora 9.00. Fiecare salariat beneficiază la această oră doar de prevederile din CIM care nu au precizarea „conform CCM”. Sindicatul Muntele nu a fost de acord cu această măsură”, a spus Cristian Istoc,vicepreşedinte „Muntele”.

[slideshow_deploy id=’17217′]