Final de ANCHETĂ în cazul elevilor agresaţi la şcoala din Vaţa. Directoarea a fost demisă

Directoarea şcolii generale din comuna Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara, a fost schimbată miercuri din funcţie, ca o primă măsură luată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, în cazul unor presupuse agresiuni fizice şi verbale ce ar fi fost exercitate asupra elevilor de către trei angajaţi din cadrul unităţii de învăţământ – transmite AGERPRES.

index

Conducerea ISJ Hunedoara a declanşat săptămâna trecută o anchetă administrativă la şcoala din Vaţa de Jos, după ce părinţii unui elev au depus o plângere în care acuză trei angajaţi ai şcolii de presupuse agresiuni fizice şi verbale asupra copiilor, dar şi de calitatea slabă a orelor de matematică, pe care le susţinea directoarea instituţiei de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al ISJ Hunedoara, remis miercuri AGERPRES, comisia nu a descoperit la şcoala menţionată o ‘cameră de tortură’, aşa după cum părinţii unui elev au denumit o încăpere în care copiii ar fi fost duşi să fie pedepsiţi.

‘Menţionăm faptul că membrii comisiei de verificare a aspectelor semnalate nu au identificat o încăpere destinată aplicării de pedepse elevilor’, se menţionează în comunicatul de presă al ISJ Hunedoara.

Comisia a identificat însă o serie de aspecte negative care se referă la suspiciuni de existenţa unor violenţe fizice şi verbale exercitate de către unii angajaţi ai şcolii asupra unor elevi, managementul ineficient sau nerespectarea procedurilor de acces în şcoală.

În plus, comisia a mai decis cercetarea disciplinară a salariaţilor şcolii despre care există suspiciuni că ar fi săvârşit abateri. De asemenea, în şcoală se vor desfăşura activităţi de consiliere a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Raportul final al anchetei de la şcoala generală din comuna Vaţa de Jos a fost prezentat, miercuri, după ce o comisie numită de conducerea ISJ Hunedoara şi formată din mai mulţi inspectori şi un specialist al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a analizat situaţia la faţa locului şi a aplicat peste o sută de chestionare în rândurile elevilor, cadrelor didactice şi a mai multor părinţi.

Pe de altă parte, Poliţia Brad a început propriile verificări în acest caz, după ce părintele unui elev de 12 ani a depus o plângere penală faţă de trei angajaţi ai şcolii din Vaţa de Jos, care sunt acuzaţi de lovire, alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului. Faptele s-ar fi petrecut în lunile februarie şi martie.

În cauză a fost constituit un dosar penal, iar cercetările vor fi efectuate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

[slideshow_deploy id=’13837′]