Alin Simota contestă condamnarea pentru complicitate la abuz în serviciu

În timp ce autorităţile nu pot, cel puţin la nivel oficial, să dea de urma lui, Alin Simota contestă în instanţă sentinţa prin care a fost condamat pentru complicitate la abuz în serviciu.
 SIMOTA-ALIN1
Alin Simota a primit 6 luni de închisoare printr-o sentinţă pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, unde Alin Simota a fost găsit vinovat de complicitate la abuz în serviciu în procesul cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba. De asemenea, instanţa a dispus şi interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În plus, omul de afaceri mai trebuie să achite suma de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentinţa nu era definitivă şi, ca atare, a fost atacată cu apel de omul de afaceri petroşănean, cel mai probabil prin avocatul său.
În acest caz, la începutul lunii ianuarie şi un poliţist din judeţul Alba a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce l-a favorizat pe afaceristul Alin Simota, în 2013, când acesta se afla în arest preventiv.
 
[slideshow_deploy id=’27126′]


« (Știre anterioară)