Laurențiu Nistor nu e de acord cu licitațiile câștigate la prețul cel mai mic

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a ajuns la concluzia că licitaţiile câştigate cu cel mai mic preţ sunt o catastrofă. Potrivit acestuia, contractele atribuite firmelor care oferă cel mai mic preţ nu prezintă nicio garanţie.

nistor

“S-a dovedit încă o dată că ideea de a se câștiga licitațiile în funcție de prețul cel mai scăzut este fatală pentru toate investițiile. Asta o spune un om care a fost în Parlamentul României și care s-a zbătut pentru aceasta, pentru modificarea legii achizițiilor publice în așa fel încât prețul cel mai mic să nu fie criteriul de bază în atribuirea licitațiilor. Asta este cea mai mare porcărie posibilă, dragi colegi”,  le-a spus Laurenţiu Nistor, preşedintele CJH, consilierilor judeţeni.

Declaraţia acestuia vine în contextul în care contractul pentru modernizarea drumului spre Sarmisegetusa a fost câştigat la jumătate faţă de valoarea iniţială.

“Așa ne-am trezit și astăzi, la drumul de la Sarmizegetusa, că de la 32.780.000 lei cât costa inițial proiectul, acesta a fost atribuit la 58% din valoarea inițială. Dacă cineva crede că la un procent de 58% din preț poți face o lucrare corectă, poți să respecți un proiect, se înșeală. Dacă cineva crede că mai putem merge așa în județul Hunedoara, la fel se înșeală. Vreau să vă asigur, dragi colegi consilieri, că în mine veți avea un dușman cei care credeți că se mai vor câștiga licitații în felul în care sau mai câștigat. Nu putem să mergem tot așa”, a mai spus sursa citată.

Începând din acest an, criteriul preţului cel mai mic nu mai este singurul criteriu care va dicta câştigătorul unei licitaţii de achiziţii publice.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



(Următoarea știre) »