Premierul Grindeanu l-a convins pe Președintele României că știe ce face cu bugetul

intalnire-iohannis-grindeanu1Întâlnirea dintre Președintele Româniai, Klaus Iohannis și Primul Ministru Sorin Grindeanu, la care a participat și ministrul de Finanțe dar și Consilierul Prezidențial pe probleme economice, întâlnire care avut loc astăzi la Palatul Cotroceni pe tema bugetului de stat pe anul 2017 s-a încheiat.

În declarația sa de presă de după consultările cu Primul Ministru, Președintele României a apreciat că a fost o discuție aplicată, o discuție în care a fost analizat efectul primelor măsuri luate de Guvern.Am solicitat și primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017. După părerea mea, și asta am subliniat în cursul întâlnirii, este foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid, care ține cont de câteva date foarte importante, cum ar fi, de exemplu, să ne încadrăm într-un deficit de sub 3%, să avem o alocare de 2% pentru Apărare, și așa mai departe. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a afirmat de asemenea că a solicitat și a primit informații despre modul în care urmează să fie construit Bugetul de stat pentru anul 2017, iar informațiile au fost puse în paralel cu cifrele prognozate de specialiștii din cadrul instituției prezidențiale. ”Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, doar el este obligatoriu”, a consluzionat Iohannis.

Acesta a mai arătat că, după discuțiile de astăzi cu premierul și analiza făcută pe marginea impactului legii privind eliminarea CASS pentru toate pensiile și a impozitului de 16% pentru pensionari a decis să promulge legea în zilele următoare.

intalnire-iohannis-grindeanu2

[slideshow_deploy id=’19869′]