Peste 1.300 de misiuni pentru jandarmii hunedoreni

download (21)             Peste 1.000 de misiuni au avut, de la începutul anului şi până în prezent, jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara. Aceştia au acţionat în vederea combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, creşterea siguranţei cetăţeanului, pentru îndeplinirea scopului fundamental de garant al respectării legii.
Potrivit bilanţului întocmit de IJJ Hunedoara, până în luna iunie, jandarmii hunedoreni au executat peste 1300 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestaţilor de protest, sportive, cultural-artistice, religioase şi comemorative, fiind folosiţi peste 4500 de jandarmi. Cu această ocazie au fost aplicate aproximativ 450 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 86.000 lei. Aceştia au precizat că semnificativ este faptul că pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice nu au fost înregistrate tulburării grave a ordinii de drept şi, în plus, jandarmii din cadrul celor zece structuri teritoriale, au executat în mod independent peste 1345 misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiuni montane, pe trasee turistice şi staţiuni balneoclimaterice. De asemenea, cu ocazia executării acestor misiuni, au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 17.000 lei. “Efectivele Inspectoratului de Jandarmi au participat, în baza planului de cooperare încheiat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, la misiuni de menţinere a ordinii publice acţionând în locuri şi medii cu potenţial criminogen ridicat, atât independent, cât şi în sistem integrat, cu peste 730 patrule mixte şi acţiuni în comun cu efective de poliţie. Jandarmii s-au implicat activ în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ, unde au fost executate peste 820 de acţiuni independente la cele 35 de licee şi şcoli generale date în responsabilitate. Cooperarea / colaborarea cu alte structuri a constituit o preocupare permanentă a conducerii unităţii, atfel, fiind executate aproximativ 250 acţiuni comune cu alte instituţii”, a declarat sublocotenent Lucian Stoichiţoiu, purtător de cuvânt al IJJ Hunedoara. De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, au fost executate aproximativ 650 de mandate de aducere, la solicitarea şi în beneficiul organelor specializate ale Ministerului Public şi ale Ministerul Justiţiei.

Asigurarea ordinii publice în zona Mănăstirii Prislop

Ca urmare afluxului tot mai mare de pelerini care sosesc la Mănăstirea Prislop, au continuat măsurile de asigurare a ordinii publice în zona lăcaşului de cult. Săptămânal ajung la mănăstire şi la mormântul părintelui Arsenie Boca zeci de mii de credincioşi, fapt ce impune asigurarea măsurilor de ordine publică în zonă, mai ales că, odată cu intensificarea pelerinajului au apărut şi unele persoane ce încalcă legea.

[slideshow_deploy id=’13837′]