Minciuni demontate de DOCUMENTE. Păducel a fost PLĂTIT de PCR!

Ilie Păducel a  fost plătit de PCR şi nu de statul roman, aşa cum a încercat să acrediteze idea liderul PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, în momentul în care l-a impus pe fostul primar petrilean drept candidat la un nou mandate. A distrus organizaţia PNL Petrila, a călcat în picioare propriul decalog de integritate al PNL, iar acum dovezile ies la iveală.
pizap.com14495538528391
 
Fostul primar al Oraşului Petrila, în complicitate directă cu liderii judeţeni ai liberalilor hunedoreni, a călcat în picioare decalogul de integretate lansat de la centru în momentul în care a fost impus ca şi candidat la funcţia de primar al Petrilei, chiar dacă asta a însemnat distrugerea organizaţiei locale a PNL Petrila.
Vă reamintim că primul punct al decalogului de integritate, cu care actualii şefi ai liberalilor hunedoreni – în frunte cu preşedintele Bogdan Ţîmpău – s-au şters pe picioare, vorbeşte fix despre lustraţie. Astfel, candidatii liberali nu ar fi trebuit să fi fost ofiţeri sau colaboratori ai fostei securităţi, dar nici să fi făcut parte din nomenclatura comunistă. Ilie Păducel a fost secretar PCR, dar preşedintele PNL Hunedoara s-a „scos”, cum se spune, şi a  susţinut vehement, de câte ori a fost chestionat în legătură cu acest subiect, că Păducel nua  fost plătit de PCR. Ţîmpău a fost secondat de Păducel, care a susţinut, de asemenea, că a fost plătit de „statul român” şi nu de PCR, chiar dacă în acele vremuri se cam confundau cele două.
paducel
„Decalogul vorbeşte despre funcţii remunerate şi eu am vorbit cu domnul Păducel, care mi-a spus că nu era plătit. Nu a avut o funcţie remunerată de Partidul Comunist Român”, a argumentat deputatul Bogdan Ţîmpău, în luan decembrie a anului trecut, în momentul izbucnirii scandalului „Păducel – PCR”.  Era clar pentru toată lumea că declaraţiile lor nu pot avea corespondent în realitate, iar transferul fostului secretar PCR la PNL a făcut înconjurul ţării, însă, în lipa unui document care să contracareze spusele acestora, Bogdan Ţîmpău a putut defila mai departe cu Păducel, pe care îl considera „calul câştigător” al alegerilor locale (şi cât de amarnic avea să se înşele!). Dovada a ieşit acum, chiar în ziua în care fostul primar şi-a preluat fotoliul de … consilier în opoziţie. „În perioada 01.01.1981 – 13.0.1990 ati fost angajatul Comitetului Municipal PCR în funcţia de lucrător cu munca politică, prin urmare, nefiind angajatul EM Lonea nu fuguraţi în statele de plată sau formularele 1- 3 salarii care sunt cu termen de păstrare permanent”, se arată într-un răspuns pe care fostul director al EM Lonea, Ilie Bălănescu, l-a remis lui Ilie Păducel la o cerere formulată de acesta în 2003 (vezi facsimile).  Prin urmare, adevărul a ieşit la iveală şi demontează eşafodajul construit doar pentru impunerea fostului primar al Petrilei ca şi candidat la fotoliul de primar, de data asta din partea PNL, ceea ce s-a dovedit a fi o lovitură de bumerang chiar pentru edilul petrilean.
Absolvent al fostei facultăţi de partid  „Ştefan Gheorghiu”, Ilie Păducel şi-a început activitatea în 1969 ca lăcătuş subteran la Mina Lonea. Între 1975 şi 1979 a fost maistru electro-mecanic subteran la E. M. Lonea , iar până în 1981 a deţinut funcţia de Presedinte al comitetului de sindicat E. M. Lonea . Între 1981-1988 a fost Secretarul Comitetului de partid la E.M. Lonea şi ulterior, din 1988 până în 1989 a fost primar al oraşului Petrila.
Istoria recentă vorbeşte despre faptul că abia a scăpat la Revoluţie din sediul primăriei de mânia oamenilor, aşa că a stat cuminte, tot la mina Lonea, până în 1996, când s-a reîntors în politică şi a  câştigat, alegere după alegere pentru fotoliul de primar.
Până în 5 iunie 2016, când decalogul s-a răzbunat prin ştampila celor prezenţi la urne, care l-au trimis direct în opoziţie. Păducel a pierdut alegerile pentru funcţia de primar şi este consilier local PNL, care are minoritatea în legislativul local.
[slideshow_deploy id=’19661′]